Noč ni bila mrzla, sicer sem bil pa dobro oblečen. Okrog sedmih Rok ustane, jaz pa sem še malo poležal. Okrog osmih se skobacam ven. Oblačno je, zato se nama ni pretirano mudilo. Pojeva zajtrk. Danes je bil Rok master chef in je naredil jajca na Ramseyjev način. Uuff kako dobro! Takih še nisem jedel! Po zajtrku se spakirava. Današnji plan je Lago di Federa in potem vzpon na Rocchetto (2495m). Izhodišče je bilo dva km stran od kampa, zato sva avto pustila v kampu in se peš odpravila (Gorenca pač! :P).

Prehodiva do izhodišča, potem se začne klanec, hud klanec! Sicer je cesta speljana, a naklon je bil vseeno hud. Hodiva kakšna dva kilometra še v breg, nakar mimo pripelje en pickup avto. Se ustavi in vpraša če naju zapelje. Itak! Se usedeva gor in že smo leteli proti Federi/Crodi… Prehitimo kar nekaj ljudi, vsi naju gledajo malo postrani. Pa kaj? Treba se je znajdit oziroma imet srečo! Vmes gremo mimo dveh zapornic. Pri drugi zapornici parkira in naju da ven. Hvala majstr! Prišparal nama je eno uro hoje minimum. Se odpraviva proti jezeru, ki ga po 20 min doseževa. Spredaj stoji koča Croda da Lago (2046 m), ker je bilo vroče, sva naročila vsak svoj radler (5€), nato sva šla malo pogledat jezero za kočo, ga poslikat in gasa proti Rocchetti. Sicer se vrh vidi že od jezera…. Kako dolga pot! Počasi sva se vzpenjala… Prideva na sedlo, zavijeva levo in po brezpotju proti vrhu. Na srečo so bili možici, tako da sva jim kar sledila. Povzpela sva se tudi po melišču, a nama ni predstavljal večjih problemov. Ko prideva mimo melišča, sva imela samo še 500 m grebena in že sva videla križ na vrhu! Razgled je odličen! Vidiš vse vrhove okrog Cortine! Še posebej izstopata Monte Pelmo ter Becco di Mezzodi.

Na vrhu pa križ!

Sicer je začelo malo kapljati, zato sva se odločila, da hitro pobegneva dol. Po isti poti sva morala it dol do jezera. Spust je bil hiter, en dva tri in že sva bila spet pri jezeru. Tukaj sva si malo več časa vzela. Lepo odpreva pivo in uživava v razgledu, vmes se je pojavil tudi sonček. No čakala naju je še pot navzdol, celih 8 km! Tokrat nisva imela sreče, tako da sva mogla kar prepešačiti do kampa (peš pot gre kar po cesti). Okrog šestih sva bila pri šotoru, ker sva bila sestradana, je Rok hitro skuhal juho in jaz sem šel pod tuš. Po juhi pa še makarone s sirom! Kako sem bil lačen! Ko pojeva, odpreva pivi z 8% alkohola iz Rokovega nabora. Posediva do okrog enajstih. Vmes narediva plan za jutri in pa prišel sem na idejo, da bi dopust podaljšal do četrtka (hvala šefica za odobritev! :P) in tako bi lahko v torek naredila še eno ornk turo! No jutrišnji plan je Piz Boe (3152m) po ferati Cesare Piazzetta .

 

Galerija:

… Če bova imela cel dopust tako srečo!