Bolj švoh napoved za vikend nama je pokvarila plane, zato se za soboto sploh nisva nič zmenila. Bova zjutraj videla kaj in kako. Budilka ob petih zjutraj, itak dremež do šestih… Pogledam ob šestih kamero na Kredarici… Sonce nad 2300 metri… Hm… No pa sva še malo poležala… Ob sedmih se končno vstaneva. Maji dam na izbiro Pokljuka, Triangel ali Dovška. Zagrabi Pokljuko… Vedel sem, da je neka zapora zaradi SV v Biatlonu… Kličem TNP… Se noben ne oglasi… Kličem v Šport Hotel na Pokljuki, mi tam reče da načeloma bi me mogli spustiti mimo (ker še ni tekma). Pa dobro… Greva pogledati, če ne pa pičiva skozi Radovno pa v Dovje in od tam proti Dovški. Srečam reditelja spodi v Gorjah… Nima pojma ali se lahko mimo zapore pelješ ali ne… Dobro, bova zgoraj prašala pri zapori. Gasa do gor, kjer naju malo pred Mrzlim studencem ustavi. Reče, da ne moreva nadaljevati zaradi zapore. Dobro, mu rečem, da če lahko tuki pri studencu parkiram in greva potem proti Mrežcam peš… Pa ni šlo… Kregal se ne bom… Zavijem proti Bohinju, dva kilometra nižje je neki spluženo… Parkiram tam… Bova pač šla malo peš.?

Smučke na ramena in prvih 300 metrov peš, nato pa zavijeva s ceste, smučke gor in gasa nazaj proti Mrzlem studencu. Itak nama vzame 40 min, saj sva se prebijala čez podrto drevje, skratka super ogrevanje! Evo čez cesto in gasa proti Medvedovi konti… Hodiva ene 10 min, nakar se mimo pripelje avto (ki nima Gorenjskih tablic)… Čaki malo?? Kako je pa ta majstr šel mimo? Ga ustavim in vprašam… Odgovori, da ga je pač spustil in mu rekel da naj parkira takoj desno od zapore… Tole nama ni blo jasno, zakaj midva nisva tega smela… Pa dobro… Dodaten trening… Hodiva še ene 2 km, nakar zagledava konec splužene ceste in tam parkirane 3 avtomobile… Rajši ne povem kaj sem si o tem mislil, ampak ok… Mirne živce… Od tam zavijeva proti Medvedovi konti… Malo gor, malo dol… Večinoma pa po ravnem… Po dodatnih 3 km le prideva do Medvedove konte… No tukaj se teren malo bolj postavi pokonci… Kar kmalu prehitiva eno skupino. Par besed in nadaljujeva naprej… Malo pred kočo se teren položi, potem pa postavi pokonci… No midva lepo hodiva, nakar Maja zadaj sliši nekaj… Se obrne in mudel (da ne bom javno o imenu) prleti s smučkami skoraj v Majo… Ko da je ne bi bilo čez njo… Zraven še ene glasove spusti in gasa naprej… Pa dobr no… Najbolš da je nesreča na ravni površini… Skratka malo v šoku nadaljujeva naprej… Še tist klanec in zagledava Blejsko kočo na Lipanci (1630 m). Lepo naju obsije sonček, zato se ustaviva in kratka pavza.

Foto 1: Midva na Mrežcah

Od koče nadaljujeva proti Mrežcam. Lepo shojena pot naju kmalu pripelje na prelep razgled na Triglav, VDV, MDV in Viševnik… No pa še ostali vrhovi… Noro! Že malo čutiva utrujenost, ampak zdrživa še tole. Še nekaj minut in sva na vrhu! Mrežce (1965 m)… Noro! Sonce sije, pa tudi veter piha… Tukaj sem prvič! Mislm, da sva ena redkih k imava danes sonce… Top! ? Čez nekaj minut prišibata še gospod in gospa… Nekaj besed in se spustita dol… Midva pa uživava na vrhu. No kar kmalu pa zagledam Ireno, ki divja proti vrhu… Enga selfija s Montango trakovi. Midva se pripraviva za odhod, sedaj sledi najboljši del. Tik preden se spustiva, se tudi tukaj začne vse zapirati… Ampak bo zdržalo do najinega prihoda do koče.

 

Sneg je kar južen, ampak gre lepo… Zavoj v levo, zavoj v desno #tojtauzitek. Potem malo med drevesi, nakar faliva pot pristopa… Zato je blo potrebno odsmučat po malo po strmem, ampak je šlo. Kar hitro nazaj na poti, sledi spust do koče. Pri koči se ne zadržujeva in gasa dol proti Planini Zajavornik (1292 m).  Kar lepo gasa po poti, ki nama zelo olajša spust. Zelo hitro na planini. Čas za namestitev kož nazaj. Po celi planini do ceste, pri odcepu za Šport hotel, jo prečkava in kratka pavza. Moram pogledati zemljevid, da udariva en azimut do avta. Azimut določen in sam gasa! No je bilo kar zanimivo, malo spet gor in dol… Prideva pa čisto do avtomobila… Perfektna orientacija. Smučke dol in v dolino.

 

Pustimo tisto parkiranje… Zaradi tega je bilo 5 km več v vsako smer (ampak super za trening), drugače pa razmere ok… Sneg je sicer južen oz. moker, saj je pretoplo. Lahko bi bilo slabše, če potegnem črto – en top dan! Skupaj pa se je nabralo 22 km.

 

Video:

Galerija: