Ko sva videla, kaj vse bova mogla rezervirati…

Prišel je 23. junij in Ninin odgovor… Ker je to stvar, ki jo je treba v živo predebatirati, sva se dobila pri Janu (no zdaj ni bilo alkohola vmes). Sporočilo je vsebovalo ogromno nekih informacij; kje se dobi vizo, kje kupiti letalske karte, najeti vodiča … Skratka, dela, kar ga hočeš.. Imela sva izbrano Himalajo, nisva pa imela izbranega trekinga.  Seveda je najbolj popularen Everest trek, potem imam tudi Annapurna trek in pa Manaslu… Za Annapurno ne bi potrebovala sploh vodiča, Manaslu je baje najlepši trek, ampak pri Everest treku pa vidiš najvišjo goro sveta! Če že ne moreva stati na najvišji gori sveta, jo bova pa opazovala iz prvega baznega tabora. Ni slabo ane? Ok… Everest je bil izbran… Kako naprej?

 

Letalska karta: Seveda najpomembnejša stvar! Brez nje ne moreva priti do Nepala… Tako sva začela na skyscanner gledati za letalske karte… Nisva še vedela točnega datuma v oktobru, zato sva malo probavala, kdaj bi bila najcenejša karta… Nekako sva se odločila za 18. oktober. Zaenkrat je nisva rezervirala, ampak sva se odločila, da rajši najprej napiševa sporočilo vodiču, ki ga je Nina predlagala.

 

Tour Everest base camp (TEBC): To je ime agencije, s katero bi šla na treking. Najprej sva mislila sama, ampak bi nekako organizacija Everest treka bila malo prevelik zalogaj, zato sem se obrnil na direktorja agencije Madhav-a. Prvi vtisi? Po poslanem mail-u sem dobil v parih urah odgovor, ki me je kar presenetil… Njegova angleščina je super! Malo naju je bilo strah, da bi imel probleme z angleščino, to bi potem pomenilo, da bi bila komunikacija malo omejena… Ampak ne! Odgovor korekten, poslal ponudbo, zraven vse skupaj razložil in takoj naju je »kupil«. Lahko bi dobila še cenejšo agencijo, ampak TEBC je bila preizkušena in pozitivno ocenjena s strani Nine. Ne bi si želel, da bi prihranil par evrov, na koncu pa bi bila agencija čisto porazna… Saj bo potovanje najbolj odvisno prav od agencije. Kakšna je bila ponudba, pa razložim v naslednjem blogu.

 

Oprema: Madhav je zraven pripel priponko, kaj potrebujeva. Sicer opreme ne veliko, saj imava za notranji let lahko samo pritljago težko do 10kg. Ampak še vedno bo potrebno kaj dokupiti, sploh Jan je imel zelo malo robe in tako sva naredila seznam, kaj potrebujeva. Tudi to bo opisano v naslednjih blogih, saj je bilo nakupovanje zelo zanimivo in tudi drago!

 

…Tako sva imela vsaj neko osnovo kako bi vse skupaj potekalo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja