Phakding – Lukla (2860 m)

2.11

 

Današnja budilka bi mogla biti ob 7h, saj je bil zajtrk naročen ob 7:30. A so bili pri sosedih delavci zelo pridni (zraven delajo namreč nov hotel), zato sva se zbudila že malo čez 6h. Danes je zadnji dan hoje, gremo iz Phakding-a v Luklo in če bo sreča, jutri na letalo proti Kathmandu-ju. Za zadnji zajtrk v Phakdingu sva izbrala jabolčno palačinko, da vidim, če je tako dobra kot par dni nazaj. No, zadnjič je bila veliko boljša! Po zajtrku sem srečal Irko, s katero smo včeraj debatirali (naučila sva jo dobro jutri in lahko noč v slovenščini) in takoj mi je rekla dobro jutro po naše. Vodič je imel nek plan, da bi že danes leteli proti Kathmandu-ju, a sva ga ustavila, saj sva plačala za 16 dni, ne za 14 dni (plus, kaj naj delava še 2 dodatna dneva v dolini).

Ob 8h sem prižgal uro in že smo šli proti Lukli. Po 45ih minutah smo šli mimo Sherpa’s View Point (tam, kjer smo imeli prvo kosilo na treku) in zato smo se nujno morali ustaviti na čaju. Sonce je sijalo, tako da je bil res dober občutek. Po čaju je sledilo še 90 min hoje do Lukle, no, zadnje pol ure je bil še zadnji vzpon in že smo bili v Lukli – Dobrodošli! Zadnji sprehod skozi Luklo in zavijemo proti Liverpool lodge (tukaj smo jedli prvi dan zajtrk). Tukaj bomo spali. Nosač nas je že čakal pred lodgem in zmenili smo se, da skupaj spijemo še zadnje pivo. Najprej sva naročila kosilo – Vegi burger (mesu še nisem nekaj zaupal). Ko smo čakali na koslilo, smo vsi skupaj nazdravili s Sherpa pivom. Potem prinesejo na mizo meso in zraven zobotrebce. Nekaj časa gledam kako nosač in vodič to veselo jesta, nato se opogumim in vprašam, kaj je to. Odgovorita mi, da je to govedina – ja, seveda! No, če je že na mizi, bom pa še probal, a ne. Zapičim meso, dam v usta … Kako je dobro! Ne vem več je ravno govedo, ampak je super! No, nato pridejo burgerji, bili so odlični! Hitro pojeva, poplakneva s pivom in se zmenimo za še zadnjo sliko z nosačem in vodičem. Tako se slikamo pred lodgem, midva hitro skočiva v sobo po napitnino (za nosača), ki se pričakuje. Napitnino dava nosaču, pogleda in nasmešek je bil velik (verjetno sva mu dala dosti) in nato greva malo počiti v sobo. Jan je zaspal, jaz pa sem malo razmišljal o treku. Ker sem bil ob treh že spet lačen, sva se zmenila, da greva poiskat neki za jest. Na koncu sva pristala v Everest burgerju. Zelo me je mikal Everest Burger (2x meso, 2x sir in dvojna zelenjava) – 850 Rs ($8,5) in zraven jabolčni sok. Rekel sem sicer, da mesu ne zaupam, a treka je bilo praktično konec in lahko si malo privoščim (tudi, če me zvije). Ta Nepalski hamburger se ne more primerjati z našim, ampak ni bil slab.

Ura je bila že skoraj 17h, zato sva mogla naročiti večerjo. Ker nisem bil nekaj zelo lačen, sem naročil eno juho z nudli. Vodič naju je narobe razumel in nama namesto ob 18:30, naročil večerjo ob 17:30. Še dobro, da je bila samo juha, saj sem jo komi pojedel. Ker sva imela preveč časa, sva rezervirala hostel Alobar 1000 v Kathmandu-ju (5$/noč) za 3.11. in 4.11., za 5.11 pa avtobus do Pokhare (super deluxe bus-800 Rs). Pisala sva tudi za couchsurfing v Pokhari, ampak sva bila skeptična, da bo kdo odpisal (no, na koncu res ni). Po vsej tej rezervaciji pa v posteljo in počasi spat, saj naju jutri čaka let v Kathmandu.


Podatki:

  • Razdalja: 7,83 km
  • Čas: 2:16:19 ur
  • Skupni vzpon: 416 m
  • Skupni spust: 203 m
  • Najvišja višina: 2861 m
  • Najnižja višina: 2562 m

Hrana:

  • Zajtrk: Palačinka z jabolkom + vroča limona (420 Rs)
  • Kosilo:  Burger + pivo Everest (1300 Rs)
  • Večerja: Juha z nudli + ingverjev čaj (500 Rs)
  • Skupaj stroški: 2220 Rs ($9,3)

Linka:

Garmin: Več Podatkov

Relive ‘Morning Nov 2nd’

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja